Lämplig fotoguide

Enkel guide för att välja rätt foto för ditt pussel

1 Upplösning

Säkerställ att bilden är av hög kvalitet/upplösning/DPI. Rent generellt är högre DPI bättre för större pussel. Till exempel: Försök att zooma in på bilden i din webbläsare till ungefär dubbel storlek på din bildskärm om du planerar att beställa ett 550 bitars pussel. Du kommer att se det ungefärliga tryckresultatet. Om bilden är suddig, kommer trycket troligtvis också att bli suddigt. Skicka bilden till ”[email protected]” för utvärdering om du inte är säker.

Suddig bild

2. Använd digitala bilder

Bilder tagna med digitalkameror är mest lämpliga. Bilder som är tagna med mobiltelefoner är inte lämpliga. Om du vill skapa ett pussel av en fysisk bild, krävs en högupplöst skanner. Vi föreslår inte att du använder inskannade fotografier.

3. Fokus och bakgrund

Undvik att använda bilder med extremt stora enfärgade områden, som t.ex. Himmel, hav ...etc. Självklart är det fint om bilden är på en vacker vik eller en fantastisk blå himmel med små vita moln. Dock får vi ibland in bilder på par som simmar i havet med en himmel ovanför dem, där 90 % av himmelen är enfärgad. Tänk dig att lägga ett 1000 bitars pussel, där 900 bitar är av blå, ljusblå eller mörkblå färg.

4. Inga ramar

Försök att inte använda tunna ramar på utsidan av bilden. Det finns ett blödande område på varje vild, som kommer att beskäras vid skärning av bitarna. Ramen kan komma att försvinna eller inte fortsätta att vara jämn på varje sida. Ramar ovanpå bilder på insidan av fotokollage är OK.

5. Bildförhållande

När du beställer på vår webbplats, kommer du att i kundvagnen i steg #2 bli ombedd att beskära din bild i enlighet med bildförhållandet för det valda pusslet. Till exempel om bilden är för bred och det finns ett innehåll på vardera sida, kommer det bli svårt att beskära bilden utan att förlora någon viktig del.

Om du fortfarande har några tvivel, tveka inte isåfall och skicka ditt foto för utvärdering på [email protected].